Пет ключови фактора при избора на ограда тип щора

Оградата е инвестиция за десетилетия, поради което е добре да дадем приоритет на качеството пред цената. Изкушаващо е да изберем най-ниската за ограда тип щора цена, но най-вероятно това ще се окаже погрешно решение.

Изборът на най-добрите огради тип щора може да не се окаже толкова лесен, особено ако се сблъсквате с него за първи път. На пръв поглед всички изглеждат еднакво, но експлоатационният им живот зависи от редица фактори, на които е добре да обърнете внимание:

Качество на материала

Най-важният фактор, на който трябва да обърнете внимание при избора на ограда тип щора, е качеството на материала. Дори ако сте изправени пред финансова криза, не е добра идея да правите компромиси в това отношение. Не случайно казват, че евтиното винаги излиза скъпо.

От качеството на материала зависи устойчивостта, надеждността и безопасността на вашата ограда. Колкото и да е красива тя, ако не е изработена от висококачествени материали, ще се наложи да я ремонтирате или смените не след дълго. Вашите бюджетни ограничения не трябва да влияят на сигурността на имота ви. Това е инвестиция за десетилетия.

Интересувате се от огради бг, търсите надежден доставчик, който може да се заеме с вашия проект от началото до края? Разгледайте готовите проекти на утвърдените производители и направете информиран избор.

Защита

Основната функция на една ограда е да защитава имота от взлом. Тя не трябва да бъде податлива на механични повреди и удари. Оградата трябва да респектира и да ви дава усещане за сигурност и безопасност. И това отново е свързано с качеството на материала, от който е изработена.

Отзиви на клиенти

Проучването е ключов фактор при избора на огради онлайн. Може да нямате всички познания за характеристиките на оградите тип щора, но имате достъп до интернет. Преди да се доверите на който и да е доставчик, организирайте цялостно пазарно проучване. По-важното от това да намерите положителни отзиви, е това да попаднете на недоволни клиенти. Защото доволният клиент не винаги оставя отзив, но недоволният със сигурност ще го направи.

Прахово боядисване

Праховото боядисване в цветове от гамата RAL  ви осигурява ефективна устойчивост срещу ръжда, драскотини, пукнатини, UV-радиация, надрасквания. Праховото покритие се смесва с материала, така че да не се отлепи и след десетилетия.

Обикновената технология на боядисване и традиционните бои не могат да ви осигурят всичко това. Традиционната боя често се надрасква и отлепва с времето. Слоят прахово покритие има потенциала да издържи наистина дълго време, а гамата RAL ви предоставя фантастичен избор от цветове.

Срок на доставка

Когато поръчвате ограда тип щора, винаги се интересувайте от срока, за който ще бъде изработена и доставена тя. Големите производители обикновено ви дават по-добри условия, тъй като разполагат с голяма производствена база и екип.

Кратките срокове са важен фактор при избора на ограда тип щора. Така че ако избраният доставчик от вас не ви осигурява  лесна комуникация от самото начало, помислете добре. Надеждните фирми обикновено предлагат бeзплaтнa кoнсyлтaция в рамките на 24 часа. А това е знак, че сте попаднали на правилното място.